Monday, August 2, 2010

Aku & Kareoke

Nak bgtau korang pasal aku lg nie. Aku ni dr kecik mmg suka nyanyi. Korang tau sape yg influence aku dlm bidang suara nie? X lain x bukan, SITI NURHALIZA!! Yes..!! Korang kna percaya.. Mase tu aku berumur 11 tahun. Siti jd artis undangan utk game show kat tv kelolahan SINGER...korang igt lg x? Mase tu dia dgn 2 by 2. Trus aku minat giler kt dia n cuba nyanyi cara dia. Hahaha. Bongok kan aku ni. Gigih nak tiru. Matilaaaa... Selalu kna maki dgn kakak aku sbb dgr aku terjerit2 kt tingkap..feeling2 nyanyi..hahaha

Ok..abis psl sejarah..bosan plak kalu citer pasal sejarah...hehehe...Ni aku nak citer...last Friday night, aku n kengkawan Taman Kosas Ampang pi wat pertandingan kareoke kat SOGO....setiap sorg pilih 2 lagu. Satu lagu killer. Satu lagu KLON. Aku x tau nak nyanyi pe. Last2, aku belasah je nak nyanyi lagu fave singer aku.... "BICARA MANIS MENGHIRIS KALBU" dan "MELAWAN KESEPIAN"....hiks... mmg lagu kesukaan aku tu. Alhamdulillah..dpt masuk final....then kna bawa lg satu lagu...sudah...matila..aku x tau nk nyanyi pe dah...

Then tetiba kwn aku, si Hairi, tepon. Tanye aku tdo kat Lanai x (aku dpt bilik kt Lanai sbb esoknya nk ke One World Hotel One Utama, ade dinner). Aku minta idea dia nk nyanyi ape. Sekali dia soh aku nyanyi lg kegemaran dia n dia suka aku bawa lagu tu. So aku pn layan jela. Lagu "KEEGOANMU, KESILAPANKU" (aku rasalah tajuk dia mcm nie. kalu salah ammmpponn...hiks).....Mmg feeling abis aku bawa lagu2 slow mcm nie. Hehehe. Showmanship mmg hampeh...mcm mane la lagu2 syahdu nie nk wat showmanship kan...haru ar...

But Alhamdulillah, aku dpt no.3. Okla tue. So thanks kepada pihak yg menaja hadiah, Kak Ana!!! Hehehe.. Yg penting penaja menang no.1 eh....adik dia dpt no.2...matila kroni...hahaha...

Best!!! lain kali kite bertanding lg ya... =)

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete